جشنواره موسیقی بومی لیلِم با هدف ارتقای فرهنگ موسیقی بومی مازندران، شناسایی و جذب استعدادهای ناشناخته ی استان، آشناکردن مردم مازندران با موسیقیِ سرزمین شان و ایجاد فضایی پویا و بانشاط در استان و گردهم آوردن هنرمندان و هنردوستان در کنار یکدیگر شکل گرفت. طرح اولیه ی این جشنواره در زمستان سال 94 توسط شرکت فرهنگی هنری نسیم مهرآوا ارائه شد. سپس با نظرِ شورای سیاست گذاری، تاریخ 28 تیر تا یکم مرداد 95 تایید شد.
فراخوانِ جشنواره در نیمه ی اول اردیبهشت توزیع شد و پس از آن نام نویسی و ثبتِ آثارِ هنرمندان در سه بخشِ تکنوازی (دوتار، للـه وا، سرنا، دسرکوتن، کمانچه ی محلی، و لگن)، گروهنوازی و آوازِ محلی تا نیمه ی اول تیرماه در دبیرخانه ی جشنواره صورت گرفت. داوریِ اولیه به منظورِ انتخاب آثاری که در چارچوبِ معیارهای تعیین شده بودند، صورت گرفت و هنرمندان راه یافته به بخش رقابتیِ جشنواره معرفی شدند.
رقابت های جشنواره در صبحِ سه روزِ 28، 29 و 30 تیرماه در سالن هلال احمر شهرستان ساری برگزار شد و هنرمندان در بخش های نامبرده به رقابت پرداختند. بخش جنبیِ جشنواره که شامل اجرای گروههای محلیِ درون استان و گروه های موسیقیِ نواحی (از استان های کردستان، آذربایجان شرقی و گیلان) بود، بعدازظهرِ 29 و 30 مردادماه در محلِ سالن هلال احمر، مجتمع دنیای آرزو و به صورت همزمان در محلِ رادیو دریای شهر چالوس برای هنردوستان و شهروندانِ ساروی و چالوسی، به صورت رایگان به اجرای موسیقی پرداختند.
داوریِ نهایی در روزِ آخرِ رقابت ها در محلِ شرکت فرهنگی هنری نسیمِ مهرآوا صورت گرفت و برترین نوازنده ها و خواننده ها و افراد برتر در هر بخش انتخاب و به دبیرخانه ی جشنواره معرفی شدند.
اختتامیه ی نخستین جشنواره موسیقی بومیِ لیلِم در روز جمعه 1 مرداد در سالن هلال احمر با حضور مدیرکل دفتر موسیقی جناب آقای فرزاد طالبی، معاون سیاسی و امنیتیِ استاندار مازندران و مدیرکل فرهنک و ارشاد اسلامی مازندران جناب آقای جاودانی و آقایان دامادی و یوسف نژاد نمایندگان مردم ساری در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این مراسم از برترین هنرمندان و هنرمندانِ برتر تجلیل و قدردانی شد. نخستین دوره ی این جشنواره با تمامِ ضعف و قوت خود به کار خود پایان داد.